Holistikud kokkavad: Kristiina retsept

26. aug. 2015 | Keha, Tervis

Postituse autor: Holistika Instituut

Iisraelipärane pommusalat

Kristiina retseptTeadupärast ei ole geniaalsed kunstiteosed ja söögid, mitte ainult ülikeerulised, baroksed, tsitaatidest tulvil ja tehniliselt nipikad, vaid väga lihtsad – mõnikord vaid paari koostisosa ja nutikalt valitud maitseaine enneolematud kooslused.

Avastasin varakevadel enda jaoks iisraeli köögi. Ja see on uurimist väärt!

Absoluutset sõltuvust tekitav pommu ehk vana nimega baklazhaani salat on holistikute Katariina ja Pireti peal ka ära proovitud. Kauss sai ülikiiresti tühjaks.

Võid kokata lisandiks juurde kala või liha või serveerida seda dippide ja teiste salatite kirjus seltskonnas. Mina olen pakkunud lisaks enda tehtud hummust, iisraeli peedidippi, lavashikrõpse ja värsket Saaremaa maitsestamata jogurtit. Värskelt hakitud koriander on täpiks “i” peal.

Koostisained

  • Neli suurt ja küpset pommut (kuskil pooleteise kilo jagu)
  • 2 purustatud värsket küüslauguküünt
  • 1 sidruni riivitud koor ja 2 spl mahla
  • 5 spl head oliivõli
  • Peotäis hakitud sellerit
  • Peotäis hakitud koriandrit
  • 1 granaatõuna seemned
  • Soola ja pipart

Valmistamine

Torka jõuliselt kahvliga pommudele augud sisse ja küpseta kuumas ahjus umbes tund aega. Võid ka grillida 15-18 minutit kuni nahk on kergelt põlenud ja sisu pehme. Aeg-ajalt pööra vilju ahjus ümber. Salati jaoks valmis pommud on lössis, üliküpsed ja kohati tumedamate laikudega. Eemalda need ahjust ja lase jahtuda.

Seejärel lõika noaga igale viljale pikuti auk sisse ja tõmba kätega välja pikad pommutriibud. Nahka pole vaja. Aseta need umbes tunniks köögipaberiga kaetud suurtele taldrikutele, sest järgnevalt hakkab eralduma neist üpris palju vedelikku.

Seejärel pane pommulihatriibud kaussi ja lisa purustatud küüslauk, riivitud sidrunikoor ja pressitud mahl, oliivõli, pool teelusikat soola ja paar head veskikeerdu värskelt jahvatatud pipart. Sega ning jäta toatemperatuuril kuskil tunniks seisma.

Kui oled valmis serveerima, siis kuhja kaussi vaheldumisi marineeritud pommuribad, hakitud ürdid, granaatõunaseemned. Kaunista koriandri ja punaste mahlaste seemnetega.

Head isu!

Kristiina

Holistika Instituudi koolitaja

Kas artikkel oli kasulik? Liitu uudiskirjaga ja saad kord kuus värsked artiklid oma postkasti…

E-post:

Perekonnanimi:

Loe ka neid postitusi:

0 Kommentaari

Komenteeri postitust

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga