“Lammas vaibal”

Katariina lambaretseptMinu lemmiktoiduks on lammas. Lõikan lamba paraja suuruse ja kujuga tükkideks: sobib nii filee kui ka ribi.

Tükkidel lasen veidi laagerdada punases veinis. Aga kui kõht väga tühi, siis selle punkti võib ka vahele jätta:)

Vahepeal on põlema süüdatud lõke. Vana klassikalist tuld tasub ikka eelistada modernsematele sütele, kuigi ka grill ajab asja ära. Ja siis on vaja metallresti, mis on tulest sobival kõrgusel.

Sinna peale lähevad lihatükid. Kusjuures soola kohe ei pane! Lasen kõigepealt lihatükid mõlemalt poolt parasjagu krõbedaks – siis jääb liha mahlasem.

Kaste lihale

Nüüd on paras aeg liha kastmega üle kasta. Kastme seeson oliiviõli, peenekshakitud küüslauk, pune, rosmariin. Või siis muud vürtsikat, mida lähikonnast on saada. Viie pipra segu ajab ka asja ära. No ja siis nad küpsevad, kuni on sobiva küpsusastmega. Ikka on sööjate hulgas keegi, kes tahab punasemat ja keegi, kes tahab küpsemat.

Salatitegu

Vahepeal on olnud parasjagu aega värske salati tegemiseks. Sinna lisan tomatit, kurki, basiilikut, kapsast, õuna, igasugu rohesalateid ja paprikat võib samuti panna. Koriander ja estragon lisavad särtsu, aga kõigile need ei meeldi. Need võivad soovijatele salati kõrval lisandiks olla.

Salatikaste

Hea salatikaste tuleb siis, kui segada kokku laimimahla, mett ja õli. Maitseks kas peenekshakitud küüslauku või Inglise sinepit. Ja siis ongi valmis!

Nüüd on paras aeg vaibad lõkke äärde maha laotada ja nautida:)

 

Head isu!

Katariina

Holistika Instituudi juhatuse liige ja koolitaja

Kas artikkel oli kasulik? Liitu uudiskirjaga ja saad kord kuus värsked artiklid oma postkasti…

E-post:

Perekonnanimi: